FAMILIE SHOOT

Familie fotograaf Breda Oosterhout Lotus fotografie

Familie shoot 

Wat is het een feest om families te mogen fotograferen! Het is zo leuk om te zien welke rol iedereen in de familie heeft en hoe dit tot uiting komt. De puber die nergens zin in heeft, de oom die altijd grapjes maakt, de nichtjes die niet op aan het letten zijn, de oom die iedereen in het gareel wilt houden. En ik als fotograaf die alles aanschouwt en mijn lach niet in kan houden! 

Wat nog leuker is in zo'n situatie, is dat de foto's altijd zo spontaan worden dat het bijna lijkt alsof je er zelf bij bent geweest. Die ene oom die maar iets hoeft te zeggen en iedereen aan het lachen maakt (ja, ook die puber die geen zin heeft). Het zou knap zijn als je zo'n groep geposeerd op de foto krijgt. Maar raad eens? Dat is juist niet wat ik wil! Weg geposeerd, hallo spontaan!

Laat de kleinere neefjes en nichtjes maar lekker rondrennen, in bomen klimmen en even aarden voordat we weer verder gaan. Juist dan komen de niet geposeerde foto's waar we juist naar op zoek zijn. 

Tijdens een familieshoot focus ik mij meestal eerst op de groep en daarna gaan we door naar andere samenstellingen. Denk aan opa en oma met kleinkinderen, samen met  hun eigen kinderen, gezinnen, stelletjes etc. Dit bespreken we vooraf aan de shoot. 

Familie shoot oosterhout Breda

Gezinsshoot 

Het is natuurlijk ook mogelijk om een gezinsshoot te boeken. Hierbij staat de gehele shoot jullie gezin centraal! Een fijne wandeling in het bos, de kinderen lekker uit laten razen of een knusse shoot tijdens zonsondergang, alles is bespreekbaar! Ook tijdens deze shoot doen we het lekker rustig aan en probeer ik jullie te laten focussen op jullie gezin. Let maar niet op mij hoor, ik ben er alleen om jullie samen vast te leggen op camera! 

Gezinsshoot omgeving Breda Oosterhout Lotus Fotografie
Lotus fotografie Breda Oosterhout

Ik merk aan kinderen dat ze altijd even moeten wennen. Het is natuurlijk ook spannend om ineens voor een vreemde te staan en dan maar even te moeten gaan lachen! Ik probeer de spanning bij een kind weg te nemen door ze af te leiden of vragen te stellen. Laat ze eerst maar is even de omgeving verkennen en 'aarden'. Daarna komen de lieve lachjes vanzelf wel en kan de shoot beginnen! 

Gezinsshoot Breda fotograaf